|
Vidurinės Azijos Aviganiai www.alabai.info
|
Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą |
Autorius |
Pranešimas |
admin Site Admin

Prisijungė: 2007 09 18 Pranešimai: 1194 Miestas: Marijampolė-Vilnius
|
Parašytas: Antr. 04 22, 2008 11:06 am Rašyti temą: 2008.04.19 Specializuota RUS veislių paroda Rygoje |
|
|
Na štai, tradiciškai eilinį kartą nuvažiavom į RUSGUARD klubo organizuojamą rusiškų veislių parodą Rygoje. Šykart teisėja buvo pakviesta iš Baltarusijos N. Danilova. Stovėjau naglai įlindus su fotoparatu ringe prie teisėjos, tai teko garbė daugmaž girdėti kaip aprašinėja vieną ar kitą šunį. "Jūs pažiūrėkit kokia graži kalė...", "o kookia šita graži", " ne nu jus tik pažiūrėkit va į sekančia", "nu visos labai gražios", buvo sunku apsispręst kuriam šuniuj kurią vietą paskirt. Kai į palyginimą išėjo visos atrinktos, berods 5, kalės ji į jas žiūrėjo žiūrėjo, davė prabėgk kartu ratuką ir neapsisprendusi kuri geriausia suskirstė į vietas taip kaip jos ir stovėjo, pirma buvo pirma, antra buvo antra ir t.t. Šita dalis man patiko labiausiai. Argumentas "vse suki ocen choroshije" Pasisekė tai, kuri pagal eiliškumą stovėjo pirma
Jai labai patiko Haylos galva, nors labiau vertino sausesnius šunis. Deja Hayla liko trečia, kaip ji argumentavo "trečios vietos kalė turį labai gražią galvą, bet antą vietą skiriu kalei kuri anatomiškai geriau sudėta, nors turi žymiai prastesnę galvą". Na, konorėt, Hayla visa išsišėrus, ištysus į ūgį ir labai sulysus- tad suprantama- forma jos ne kokia.
Tikiuosi šią savaitę suvest foto ir rezultatus. Pirmą Vietą jaunimo klasėj paėmė nedidukė kalytė su labai įdomia, su visiškai tiesia galvos viršaus linija- Lucharo (Kaliningradas) dukra GULCHATAI iš Mia&Mia veislyno. Taip pat ji gavo pirmą vietą jaunimo Best in Show.
BOB'ą gavo Žanos Nardicum BALU. Dabar foto nėr, bet bus kai suvesiu viską į puslapį.
Į parodą važiavo ir Bambūsia (Bomba), kaip ir Hayla visa išsišėrusi, ištysusi į ūgį ir lieknutė. Buvo antra mažylių klasėj.

Paskutinį kartą redagavo admin, Tr. 04 23, 2008 7:54 pm. Redaguota 1 kartą |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Mazvydas

Prisijungė: 2007 12 18 Pranešimai: 29
|
Parašytas: Tr. 04 23, 2008 6:37 am Rašyti temą: |
|
|
Namuose mums Bomba tokia stambuolė atrodė, o kai nuvažiavome į parodą Rygoj, tai pasirodė tokia laibutė, lieknutė, kaip stirnaitė. |
|
Atgal į viršų |
|
 |
redi Svečias
|
Parašytas: Tr. 04 23, 2008 8:03 am Rašyti temą: |
|
|
Mazvi: tai namuose gi turite su kuo palyginti - su basendziais
katinai turbut irgi - 'ne v sciot!' - kazin ar kada buvo uz juos smulkesne ))))
sustambes! butu kaulai, mesa priaugs
uztat jos raginti sportuot matyt, nereikia!
as va musu baltukui vis aiskinu: davai, judinkis, netingek! - o tas nieko pries patysot kaip storunda.. )) vyras - ir tai sako: jam neprosali lasinukus pakratyt...
man grakstesnes kales lb patinka, aktyvesnes  |
|
Atgal į viršų |
|
 |
admin Site Admin

|
|
Atgal į viršų |
|
 |
redi Svečias
|
Parašytas: Kv. 04 24, 2008 7:16 am Rašyti temą: |
|
|
kaip idomu, puse sunu - su neissiserusiu kailiu, Imir visas lopais ir kiti.. kaip cia tokiu laiku paroda, kai pats kailio keitimasis.. na, tiek to, gaila kad gyvai nemaciau, lb idomu man Palmira patiko, ta mazike Gulchatai man isvis - be rysio, nieko as joje sau neradau grazaus, ir ta tiesi linija galvos man siaip sau.. (lb sorry, nieko nenoriu uzgauti)..Haila mano supratimu tikrai jau 2-a vieta - tai laisvai turejo gauti (idomu, kas ten jai snukuti 'pazymejo' - jos graziaja galva? ar susipese, ar susizeide kazkur? ) Istikro as ta Mia-Mia i 3-cia deciau (o gal ir toliau dar , Haila - i 1-ma, o ta kale is 2-os i trecia gal.. ))))) Imiro snukis baisiai idomus - visiskas pusiau meskos, pusiau suns - pakeite 'rase' Balu man patiko, dar kitus reikia atydziau paziureti aj, dar tas rudas patinas patiko, Bobur ar kaip jis.. nemaciau gyvai sudejimo, bet turbut jam 3-cia vieta duociau is patinu, tas Zeregim ir Diomeds - galiniu koju kampas - tokio nemegstu (vel gi - asmeniska
kolkas tiek, dar isiziuresiu bet visi sunys idomus o Bombute istikro istysusi.. formuojasi vaikutis  |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Alexandra

Prisijungė: 2007 10 30 Pranešimai: 82 Miestas: Vilnius
|
Parašytas: Kv. 04 24, 2008 9:35 am Rašyti temą: |
|
|
Labai grazus sunys..
Gaila kad nezinojau apie paroda, gal ir butume nuleke..
Bombusios blakstenos mane suzavejo !!baltuteeeeleees!!...
Balu labai grazus... Ir Bobur, ziuriu man labaiu mastifinio tipo pradeda patikti.. ka tai galetu reiksti.. cia man atrodo Faustas kaltas.. Jo itaka  |
|
Atgal į viršų |
|
 |
admin Site Admin

|
Parašytas: Kv. 04 24, 2008 9:39 am Rašyti temą: |
|
|
Na jo, toks metas kai visi šeriasi, parodoj berods tik Hayla ir Bomba buvo visai numetusios žieminį kailį. Asmeniškai man "tragiškiausi" iš parodos tai Diomedas ir Baburas dėl savo baisių galvų, o diomedas aplamai- kaip lenta, jokių kampų, jokios krūtinės, o galva- nei šis nei tas, ir kartais susimąstau, kokia nauda iš tų parodų, jei tokiem šunim suteikia čempiono statusą. Kiek aš matau jį parodose, tai jis daugiau kaip "labai gerai" negauna, bet pasirodo yra teisėjų, kurių supratimu šis atstovas yra aukšto lygio Beja, tie šuniukai kur su ausimis, jo vaikai.
Imiras man labai patinka, nžn, kartais pasvarstau kad gal kurį kergimą su juo reiks išbandyt, parodoj buvo ir jo brolis Išoras, toli gražu ne toks įspūdingas, na bet nereik norėt- vadoj negali gimti visi idealūs šuniukai  |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Linas

Prisijungė: 2007 10 01 Pranešimai: 71 Miestas: Vilnius
|
Parašytas: Kv. 04 24, 2008 9:59 am Rašyti temą: |
|
|
iš tikro man didžiausią įspūdį palieka azijatai lokinemis galvomis, kaip Imiro..
Inga, o kales irgi tokiom galvom būna? ar čia jau patino išskirtinumas? |
|
Atgal į viršų |
|
 |
admin Site Admin

|
Parašytas: Kv. 04 24, 2008 10:19 am Rašyti temą: |
|
|
Ne, lokio galva tikrai ne "lyties" išskirtinumas, tai veislės bruožas. Aš irgi pirmoj eilėj už "lokius"  |
|
Atgal į viršų |
|
 |
redi Svečias
|
Parašytas: Kv. 04 24, 2008 12:11 pm Rašyti temą: |
|
|
Babur isiziurejau, visas suspaustas is krastu ir galva tame tarpe trumpa ir lb perejimas zenklus nuo nosies i kakta.. nesimato krutines sonu, bet menciu vieta ir krutines ta dalis - man patinka, bent jau foto o man Otash galva irgi persmulki.. Radz nedatraukia, siauras apatinis zandikaulis, galetu nors prasizioti.. graziau atrodytu.. .. na, nezn, idomu ar Imir savo galva 'perduos' vaikuciams.. jaunas dar, turbut nekergtas, butu obidnai jei suniukai tokios negautu
istikro broliukas is vienos vados - o kitoks
jo, Diomeds ir Zeregim galines kojos... o Diomedo dar ir galva..
na, visvien aciu lb admin. ir Simonai uz nuotraukas, gavom biski 'parodoj pabuvoti' )) |
|
Atgal į viršų |
|
 |
redi Svečias
|
Parašytas: Kv. 04 24, 2008 12:17 pm Rašyti temą: |
|
|
alexandra: Baltuko blakstienos tokios pacios as irgi zaviuosi, vis paciupinet noriu, nesiduoda,stumdosi galva man i uzanti ikisa, prisiglaudzia ir snopuoja ten.. prasosi paglostomas per placia nugaryte )) lb megsta stipriai prisiglausti prie visu, kuriuos myli (tame tarpe ir slapias )))) |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Simka

Prisijungė: 2007 12 10 Pranešimai: 61
|
Parašytas: Pen. 04 25, 2008 8:19 pm Rašyti temą: |
|
|
Gal kitais metais jau didesne delegacija lėksim? Labai miela buvo, tai jog tikrai gausiai apdovanojamas buvo kiekvienas šuo. Tai paglosto širdį. Jei kada rengsiu basendžių specializuotas jau žinosiu kuo žmones papirkti Liuks ir vieta, nes rami, pašalinių žmonių nėra, daug vietos. Didelis ringas. Kitais metais būtinai lėksim (ane Mažvi? ), gal ir pasiseks geriau.
Dėl azijatų, tai tegu šneka protingesni, nes aš matau tik visiškai jau prastą (nors ir ta Gulchatai kalė man pasirodė prastoka ...)
Redi, tai gal jau kitais metais gyvai parodoj žiūrėsim rezultatus?  |
|
Atgal į viršų |
|
 |
redi Svečias
|
Parašytas: Pen. 04 25, 2008 9:34 pm Rašyti temą: |
|
|
as - visom keturiom 'uz' butume gal ir siemet sugalvoje ka nors, praziopsojom visai ta reikala
Linas: kaip cia neuzvedet temos apie nauja paroda - taip ir likom 'uz borto' (beveik ) - deka admin. ir Simonos foto...  |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Lina

Prisijungė: 2007 10 15 Pranešimai: 619 Miestas: Panevezys - Kaunas
|
Parašytas: Št. 04 26, 2008 2:04 pm Rašyti temą: |
|
|
mano nuomone sioje parodoje gal verti demesio tebuvo kokie 3 sunys is visu
beje labai keista matyti azijata su ausim bet nukirpta uodega
leksim ryt i panevezio paroda gal ka idomesnio pamatysim  |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Simka

|
Parašytas: Št. 04 26, 2008 4:28 pm Rašyti temą: |
|
|
Mažvydas su Bomba bus Panevėžyje, tai jei bus galimybė - laukiam palaikymo  |
|
Atgal į viršų |
|
 |
redi Svečias
|
Parašytas: Št. 04 26, 2008 8:21 pm Rašyti temą: |
|
|
kokie jus saunuoliai!!!
...uuu, kaip gaila... vyras sveciu prikviete pilna troba, jo gimines is jonavos.. tiesa sakant, nekenciu tokiu sueigu, visa diena pletkus varineja.. buciau zinojusi isanksto, butume nuleke i panevezi geriau, 100 kart idomiau!
rugpjiuty vilniuje butinai busim, o kokios dar bus parodos anksciau kur busite? as vyrui suplanuosiu, kad ko nesugalvotu  |
|
Atgal į viršų |
|
 |
redi Svečias
|
Parašytas: Sk. 04 27, 2008 7:37 am Rašyti temą: |
|
|
Simka: gavau pylos nuo vyro: 'Sedi prie ine-to visa diena ir nezinai, kada paroda bus!... ' Butu vaziaves (net savo meskeres metes! )
taip kad as kaip visada kalciausia - bet istikro jei nesunku, kas nors dekit ka nors biski anksciau (tokiems ziopliams, kaip as ) please..
Nu, kaip Panevezys??  |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Simka

|
Parašytas: Sk. 04 27, 2008 8:33 am Rašyti temą: |
|
|
Būtinai! Dabar bus 06.01 paroda Kaune, tai vežam Bombą ir vižlą. Detales, tai sužinosiu vėliau.
Dėl Panevėžio, tai pati drebu, nes darbe sėdžiu, o vyras išdūmė su mano gražuoliais... Pirma paroda, kai manęs nėra su banditais
bet atsigriebsiu ateinančiose parodose  |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Simka

|
Parašytas: Sk. 04 27, 2008 2:30 pm Rašyti temą: |
|
|
Na va Bomba laimėjo mažylius ir išėjo į bestą, bet beste nieko negavo. Šaunuoliai mano Ačiū Mažviui  |
|
Atgal į viršų |
|
 |
redi Svečias
|
Parašytas: Sk. 04 27, 2008 9:28 pm Rašyti temą: |
|
|
jega! sveikinu (su mazyliais), bomba - saunuole, mergaite, stumiasi i prieki! ))
Kaune butinai busim, gal baltosa pasiimsim 'pasisunint'
jis graziai elgiasi parodose gal nebus grusties.. o kur ten vyksta?
as tik vilniuje zinau, daugiau niekur  |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Simka

|
Parašytas: Pir. 04 28, 2008 9:28 am Rašyti temą: |
|
|
Dar pati nelabai žinau, bet tik kai sužinosiu iškarto įmesiu į forumą  |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Alexandra

Prisijungė: 2007 10 30 Pranešimai: 82 Miestas: Vilnius
|
Parašytas: Pir. 04 28, 2008 9:59 am Rašyti temą: |
|
|
Oj ir mes nutinai noresime vaziuoti!! reikia koooperuotis kazkaip..  |
|
Atgal į viršų |
|
 |
suncis
Prisijungė: 2008 05 11 Pranešimai: 6
|
Parašytas: Sk. 05 11, 2008 2:54 pm Rašyti temą: |
|
|
Ja vot tut procitala vasu diskusiju o vistavke! Znajete, vi vse takije umnije! Vzjali i obklali odnu sobaku! Konesno posle takih "profesionalnih" fotografij, mozno skazat, sto eta sobaka urod! Ocen umno! Konesno, sobaka eta ne samoje soversenstvo:jast nedostaki,no za to on nehromajet na vistavkah,i nenapomenajet šncera!
I jesco, vot neskolko fotok vot etova psa, kotorij imejet cempiona LV i daže LT
 |
|
Atgal į viršų |
|
 |
admin Site Admin

|
Parašytas: Sk. 05 11, 2008 5:19 pm Rašyti temą: |
|
|
Na va, padėjo mus visus į vietą Pasirodo ir Latviai lietuviškai kuo puikiausiai supranta (per tarpininkus musėt ). Kita vertus "umnije" ar "ne umnije"- kiekvienas turi savo nuomonę ir reikią ją gerbt
Ir welcome į lietvių forumą  |
|
Atgal į viršų |
|
 |
suncis
|
Parašytas: Sk. 05 11, 2008 6:26 pm Rašyti temą: |
|
|
welcom, welcom! |
|
Atgal į viršų |
|
 |
redi Svečias
|
Parašytas: Sk. 05 11, 2008 10:28 pm Rašyti temą: |
|
|
suncis: izvinite, i ne obizajtec, no u nego golova nekrasivaja na moj vzgliad - takoj lob ne govorit o vysokoklasnoj porode, a skoreje ocen srednij...
net sobak bez nedostatkov, no golova azijata - poroda azijata i eto pravda ne moja, a zavodcikov!
daze moja sucka bez dokumentov imejet lucse perexod lba, cem na etom foto! a cto govorit o golovax Imir i dr.!! Vy ne vidite, ili ne xotite videt raznicu ?
i ne obizajtes na nas, my imeem svojio mnenije  |
|
Atgal į viršų |
|
 |
redi Svečias
|
Parašytas: Sk. 05 11, 2008 10:36 pm Rašyti temą: |
|
|
siaubas kazkoks..geriau butu nedejusi cia tu nauju foto, dar parodinese jis ne taip ziauriai atrodo...  |
|
Atgal į viršų |
|
 |
admin Site Admin

|
Parašytas: Pir. 05 12, 2008 8:55 am Rašyti temą: |
|
|
Na nesibarkim, ji turi teisę pykti nes tai jos šuo...
Jai pikta kad iš visoj parodoj dalyvavusių azijatų užsipuolėm būtent jos šunį. Na bet esmė buvo ne apdėti jos šunį, bet teisėjus, kurie tokį trūkumų rinkinį "išleidžia" į čempionų klasę. Vien dėl to, kad "nehromajet na vistavkah,i nenapomenajet šncera" dar ne kriterijus gauti "kardinolo laipsnį" Tai kokia esme tų parodų, pasistoja klausimas...? |
|
Atgal į viršų |
|
 |
redi Svečias
|
Parašytas: Pir. 05 12, 2008 11:30 am Rašyti temą: |
|
|
nu jo.. turetu teisejas jai aiskinti, kad azijato kaktos perejimas i nosi yra nezymus pagal standartus, beveik lygus, o ne 'Lenino kakta', nors ir lb protinga...
bet gi tai tik musu NUOMONE, kuri kaip matosi is parodu teiseju ivertinimu, visai neitakoja laimejimu dalinimo... kodel turetu pykti toj vietoj, jeigu yra isitikinusi, kad jos azijatas - idealus?
gerai, kad 'ne xromajet', duok jam Dieve ir toliau... )) |
|
Atgal į viršų |
|
 |
suncis
|
Parašytas: Pir. 05 12, 2008 1:06 pm Rašyti temą: |
|
|
Nu vot "nesip mne sol na ranu..." ili ze netrogai govno, stob nevonjalo" ....
Nu posle takih forok, golova konesno nekrosivaja! No ona netokaja uz nekrosivaja! Neotricaju, jest perehod, no ne ogromnij!
I o porodnosti azita sudjat ne tolko po golove, i jesco i po dvizenijam, po harakteru, po obscemu vpicetleniju! A etot kobel dvizetsa bezuprecno, lehko i krosivo!
Da ladno, sto uz s vami sproit, vi ze spec a u menja ved tolko "aziat"! I tem boleje on čempion LT i LV, jest i CACIB! |
|
Atgal į viršų |
|
 |
redi Svečias
|
Parašytas: Pir. 05 12, 2008 5:16 pm Rašyti temą: |
|
|
sunka: xotite obsceje vpecatlenije? pozalujsta: s nim cto-to ne to... vo vsiom pocti - vpecatlenije kak azijata 'tak sebe'... kompliment mogu skazat - na vasem foto sherst krasivo blestit.. escio: mne nravitsia cerno-belyje rascvetki azijatov i spasibo, cto otkliknulis, xot my i 'gavno' - a ne?
dvigajetsia 'krasivo' ocen mnogo cego... samoliot.. gepard.. vot 'ne xromajet' - eto my poniali pravilno, ne volnujtec !
i esce - so stolkimi nagradami vasa sobaka - ideal porody, tak cto vy volnujetec iz-za kakix to mnenij?! sudji vam prisuzdajut, ne 'forum'... ))
uspexov vam! ))))))))) |
|
Atgal į viršų |
|
 |
suncis
|
Parašytas: Antr. 05 13, 2008 12:07 pm Rašyti temą: |
|
|
Uhti.... Da i gepard krasiv i dvigajetsa..... No dviženije eto tože cennost aziata! Zal, sto vi nezametili, ja negovorila, sto moja sobaka zvezda aziatov! Idealov netu, mimožet tolko staratsa dostignut ih! I tituli prisužadjut sudji, oni hot stoto vidjat! I kak ni stranno, ni odin titul ili CAC, eta sobaka nepolucala v malenkoi konkurencii, vsegda bili dostoinije soperniki!
Da, i jesco, ja vas govnom nenazivala, eto vsevo lis pogovorka! A ponimat každij možet po svojemu!
U menja toze jest svojo mnenije o nekotorih vasih-vLitovskih sobakah, no govnom ja ih neoblivaju....
Ladno vsjo, okoncili etu diskusiju! Vsjo ravno každij ostanitsa pri svojom mnenije! |
|
Atgal į viršų |
|
 |
suncis
|
Parašytas: Antr. 05 13, 2008 12:12 pm Rašyti temą: |
|
|
I voobsce,pocimu ja stala smotret etot forum, ja hotela poprosit foto svoih sobak i scenkov:
Gardions Diomir, Guļča Diomir, Berende Radmira, I konečno Veclāči Diomeds |
|
Atgal į viršų |
|
 |
redi Svečias
|
Parašytas: Antr. 05 13, 2008 1:45 pm Rašyti temą: |
|
|
Konesno posle takih "profesionalnih" fotografij, mozno skazat, sto eta sobaka urod! Ocen umno!
posle takix vyskazyvanij na kriticeskije zamecianija ja by ne dala foto daze svojej sobaki )))
no.. admin u nas - devushka dobraja, navernoje dast, po drugomu status ne pozvoliajet,
a ja, kak celovek postoronnij, mogu skazat vsio cto xocu )
potomu napomniu - eto ja pervaja vyskazalas, cto MNE LICNO ! takoj ugol zadnix nog NE OCEN NRAVITSIA.. (o vashem azijate )
i gde vy cto ploxogo (nazyvajete 'obgadili' ) nashli u nas na forume?!
nu, kto iscet - tot najdiot.. (eto toze pogovorka ) |
|
Atgal į viršų |
|
 |
suncis
|
Parašytas: Antr. 05 13, 2008 9:32 pm Rašyti temą: |
|
|
I ja mogu skazat.... No ludse nebudu.... Puskai budit, kak jest.....
A adminu otdelno OGROMONJE SPOSIBO ZA FOTO! Vse foto ,krome 2, otlicnije!
Vsjo, poka! |
|
Atgal į viršų |
|
 |
|
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|